domingo, 3 de enero de 2021

Reflexions sobre l'assignatura



1. Després del viscut i experimentat en les sessions, llig el paràgraf següent i fes una xicoteta reflexió de 6-8 línies.

Segons els autors Greháigne i Godbout l'essència dels esports col·lectius resideix en la relació d'oposició respectuosa dels equips participants i de com este aspecte afavoreix el desenvolupament com a persona i com a part d'un grup. Durant les sessions pràctiques hem pogut vivenciar-ho ja que en poc de temps hem aconseguit formar un grup molt unit amb respecte mutu entre tots els membres i alhora hem treballat les diferents matèries de l'assignatura de manera més activa, aconseguint els objectius de les sessions.

2. Dels jocs que hem realitzat en classe, a partir de la següent reflexió, quin destacaries?, explica-ho i justifica-ho. 

La gran majoria de jocs i esports els hem adaptat per fer-los més participatius però m'agradaria destacar la Pilota valenciana ja que permet una gran varietat de variants així com les diferents pilotes en les que podem jugar, les diferents modalitats, inventades o no, també el nombre de participants en cada equip, el tamany del camp i totes estes característiques fan que siga un esport molt interessant per poder treballar-lo al aula.

3. Tria un dels jocs realitzats a classe i transforma'l de competitiu a cooperatiu tenint en compte la promoció de la participació.

Per als esports col·lectius tenim una sèrie de característiques comunes que ens poden facilitar aquesta transformació ja que tots aquests esports estan formats per més d'una persona.

Una variant molt comú i que personalment he utilitzat molt quan era entrenador d'un equip de futbol es ficar una norma per a poder marcar que podem utilitzar en quasi tots els esports col·lectius.

"Per poder anotar/marcar tots els membres del equip anotador deuen tocar la pilota abans"

També podem dividir els camps en zones delimitades i obligar a pasar la pilota per cada zona per poder marcar o anotar.

Per elegir un joc dels que hem treballat pense que el colpbol presenta unes característiques prou participatives si al alumne/a vol participar però també permet a aquells/es que no volen jugar pasar més desapercebuda, d'aquesta manera provoquem que tots els participants tinguen que estar actius i pendent del joc.

4. Escriu 3 o 4 estratègies que usaries per a desvincular el joc del resultat i educar que per damunt de guanyar o perdre està la pròpia activitat.

1- A classe es va comentar un sistema de puntuació que redueix la competitivitat en el que cada equip comença des de dos puntuacións diferents, per exemple 10 y 20, aquell equip amb 10 punts sumará un cada volta que anoten i l'altre equip, el de 20 punts, restarà un cada volta que anoten, el partit no acaba fins que els dos equips arriben als mateixos punts on podrem reiniciar els partits o fer canvis, ja siguen d'emparellaments o del propi joc.

2- Com hem comentat en l'anterior activitat implementar regles que fomenten la participació provoca que l'aspecte competitiu passe a un segon lloc.

3- No crear equips fixes sinò flexibles per poder equilibrar-los durant el joc per fer-lo mes igualat i divertit per a tots/es.

4- No centrar-se en accions concretes dels jocs per valorar i evaluar al alumnat sinò premiar també la resta d'aspectes del joc, en el càs del futbol podriem premiar de igual manera una assistència, una parada, un gol o inclús la esportivitat.


AUTOAVALUACIÓ






Puntuació:


JUSTIFICACIÓ:

4-5

5-6

6-7

8-9

9-10

Participació en les sessions.






X

Pense que he participat en totes les sessions molt activament.

Qualitat de les 4 respostes de la pràctica vinculada amb la teoria.




X


Pense que les meues respostes son prou bones.

Aportació i aprenentatge en l'apartat que li va tocar al meu equip: Mobilitat, tècnica de carrera, seqüència, volta a la calma.







X

Tot el grup va aportar una miqueta i entre tots va eixir la sessió molt bé, a més tots vàrem participar en les explicacions.

Aportació i aprenentatge en la progressió de l'esport del meu equip.






X


Tot el grup vàrem treballar com un equip i encara que jo no domine el Basket 2 del meu equip sí i per això ells parlaren més que els altres 3 però som un equip.

Satisfacció amb el treball realitzat.






X

Pense que el treball que hem fet està molt bé i estic molt content i satisfet amb el resultat.


Nivell d'aprenentatge del bloc.








X

Amb el bloc he après moltes coses noves que desconeixia i que ja me les quede per a sempre i poder utilitzar en un futur.

Suma la nota dels 6 apartats i divideix-la entre 6, el resultat l'escrius baix.

NOTA FINAL: 9